Pica dažnai įvardijama kaip vienas mėgstamiausių maisto produktų. Ypač tarp vaikų. Be to, tai labai paprastai pagaminamas patiekalas. Pasiimi paplotį (jei netingi, tai ir tešlą suminkai), uždedi sūrio, mėsos, prieskonių ir pašauni į orkaitę. Po 20 minučių jau galima valgyti. Todėl nenuostabu, kad tai gana dažnai lietuvių namuose gaminamas patiekalas. Iš tiesų, gaminimas gal ir nėra toks paprastas, tačiau tai daug lengviau nei pagaminti cepelinus. Žinoma, daug paprasčiau picą yra nusipirkti, tačiau jei gyvenate ne viename didžiausių Lietuvos miestų, o Panevėžyje ar Rokiškyje, artimiausia picerija gali būti ne taip ir arti. Na nebent yra galimybė užsisakyti picą į namus, tada viskas paprasčiau.
Tačiau gaminti picą namuose su draugų kompanija yra tikrai smagus užsiėmimas! Paskirstykite užduotis: vienas gali smulkinti sūrį, kitas ruošti kumpį ar dešros griežinėlius, trečias užsiimti padažo ruošimu. O pačiam teks minkyti tešlą. Iš tiesų, gera tešla yra picos pagrindas. Ją galite daryti tiek plonapadę, tiek storapadę – receptų rasite internete (jų, jų tiesą sakant, yra tiesiog šimtai). Svarbu, kad tešla būtų gerai išmaišyta ir išminkyta – kad visi tešlos ingredientai pasklistų tolygiai. Svarbu yra priderinti tešlos receptą prie ruošiamų ingredientų. Na, arba atvirkščiai. Jei receptas reikalauja, kad picos paplotis keptų ilgai, tuomet atitinkamai supjaustykite ir ant picos dedamus ingredientus – kuo ilgiau keps pica, tuo šie ingredientai turėtų būti stambiau/storiau supjaustyti. Kitu atveju, jie gali gerokai paskrusti ir picos teks važiuoti pirkti į piceriją, net jei gyvenate Panevėžyje. Tiesa, pica Panevėžyje yra dar visai lengvai randama, todėl jei tikrai nenusiseks su kepimu, galite jos gauti ir mieste.
Ar kepdami picą išbandėte naujus receptus? Galbūt sūris ir dešros ir kumpio griežinėliai yra tiek įgrisę, kad norisi išbandyti kažką naujo? Pavyzdžiui, ar bandėte picą su ananasais, taip vadinamą – havajietišką? Per daug paprasta? Tuomet uždėkite krevečių, krabų lazdelių ar net žuvies. Galite internete rasti ir dar įdomesnių receptų. Be to, galima rasti ir daugybę skirtingų padažų receptų. Tik pradžioje būtinai pasitarkite su draugais, ar jiems yra priimtini vieni ar kiti produktai, nes kitaip gali tekti sėsti į automobilį ir važiuoti į geriausią Panevėžio piceriją. Na, arba tiesiog mesti visai tai ir užsisakyti maisto į namus.