Home » Šviežia žuvis internetu

šviežia žuvis internetu

Šviežia žuvis internetu

Nuo senų laikų šviežia žuvis  yra populiarus maistas, kadangi jame yra labai daug mineralų bei žmogaus organizmui reikalingų vitaminų. Dėl savo naudos, šviežią žuvį yra patariama valgyti bent du kartus per savaitę. Šiame straipsnyje aptarsime aspektus, į kuriuos reikia atkreipti dėmesį perkant šviežią žuvį, žuvies receptus, tokius kaip žuvies kotletai bei naudą žmogaus organizmui.

Aspektai, kuriuos reikia žinoti perkant šviežią žuvį

Internete yra gausus pasirinkimas šviežios žuvies, kuri yra pristatoma tiesiai į namus arba ją galima atsiimti parduotuvėje. Pirkėjas visada turėtų atkreipti dėmesį į tokius dalykus kaip:

  1. Gamybos metodą – nurodoma frazėmis: „sužvejota…“, „sužvejota gėluose vandenyse…“, „užauginta“.
  2. Terminę būklę ir apdorojimą – atšaldyta, šviežia, atšildyta, užšaldyta, rūkyta ir kt. Jeigu matote užrašą „atšildyta“, vadinasi, žuvis buvo užšaldyta, o vėliau atitirpinta. Nusipirkus atšildytą žuvį reikėtų suvartoti ją per 24 val. ir jokiu būdu neužšaldyti antrą kartą. Pakartotinai šaldant prarandama žuvies maistinė vertė, prarandama struktūra, skoninės savybės.
  3. Tinkamumo vartoti terminą.
  4. Išdarinėjimo būdą – žuvis gali būti skrosta arba ne, pašalinta galva, supjaustyta gabalais, paruošta filė ir kt.

Šviežia žuvis internetu

Šiais laikais vis daugiau žuvų pardavėjų savo produkciją siūlo internetu. Tokiu būdu jie sutaupo daug išteklių bei laiko, o pirkėjas lengviau gali išsirinkti sau tinkamą produktą. Taip pat dažnai užsimezga glaudus bei ilgalaikis ryšis, tad pirkėjas tampa lojaliu tai įmonei. Galima pastebėti, kad turgeliai tapo ne tokie perspektyvus šviežios žuvies pardavimuose kaip anksčiau. Dabar jų vietą užėmė internetas, kuris siūlo didelį pasirinkimą šviežios žuvies iš įvairiausių vietų bei paruoštą skirtingais būdais.

Žuvies kotletai

Žuvies patiekalų pasirinkimas internete yra labai platus. Žmonės dažnai gamina silkės suktinukus, žuvį tešloje, skumbrę stiklainyje arba sudytą, krevetės tešloje, bet populiariausias žuvies patiekalas išsiskiriantis savo paprastumu yra žuvies kotletai su įvairiausiais įdarais. Ji gali sudaryti:

  1. Grybai
  2. Varškė
  3. Cukinija
  4. Lašinukai
  5. Šamas
  6. Moliūgai 

Žuvies nauda žmogaus organizmui

Nors žuvies kotletai ne visiems yra skanus patiekalas, bet reikėtų nepamiršti jo naudos. Žuvis yra vienas svarbiausių baltymų šaltinių, kadangi žuvyje yra maistinės bei mineralinės medžiagos tokios kaip:

  • Fosforas
  • Kalcis
  • Vitaminas A ir E
  • Aminorūgštys

Taip pat, šamo mėsos kotletai gali būti  vienu iš geriausių omega 3 riebalų bei rūgščių šaltiniu. Ne mažiau svarbus aspektas yra tas, kad šviežia šamo žuvis yra pripažinta specialistų, tad yra reikalinga ne tik suaugusiems, bet ir vaikams, skatina jų augimą. Tad matome, kad šviežia žuvis yra tikrai geras pasirinkimas norint subalansuoti mitybą bei pagerinti sveikatos būklę.

Apibendrinant

Galima teigti, jog šviežios žuvies vartojimas turi didelę naudą kaip suaugusiojo, taip ir vaiko organizmui. Labai svarbu ją valgyti bent kelis kartus į savaitę, tokiu būdu susireguliuos organizmo balansas. Receptus bei pačią žuvį galima užsakyti internetu kadangi jame yra ypač platus šviežios žuvies pasirinkimas. Nuolat taip maitinantis galima pasiekti kur kas daugiau, nei gali pasirodyti iš pirmo žvilgsnio.