Home » 3 maisto produktai, išgydantys egzemą

3 maisto produktai, išgydantys egzemą

Kas ta egzema? Tai apimta uždegimo, nepaliaujamai niežtinti, nelygi, iki kraujo pažeista oda.
Nieko nepadedantys steroidiniai kremai, paliekantys odą trim sluoksniais plonesnę. Tai nesibaigianti paieška „raminančio avižinio muilo“ ir „natūralių papildų.“

Begalinė gydomų priemonių paieška alina. Jautiesi beviltiškai ir norisi užbaigti šį raudonio pažymėtu veidu gyvenimą. Daktarai, pas kuriuos klausite patarimo, atsakys vieningai – vaistų nuo egzemos nėra. Pasirodo, yra. Nereikalingi jokie brangūs medikamentai ar madingi losjonai, viso labo tereikia senovinių, gerai žinomų ir visiškai nebrangių maisto produktų. Nes problemos sprendimas slypi pilve. Vis aiškesnis tampa vaidmuo trilijonų mikrobų, gyvenančių mūsų žarnyne, kai mokslas palaipsniui atskleidžia jų tiesioginę komunikaciją su smegenimis ir oda. Pavadintas Žarnyno-Smegenų-Odos Ašimi, šis kompleksinis ryšių tinklas tarp minėtų organų ir mikrobų apima įvairius hormoninius bei nervinius kelius, kuriuos mikrobai naudoja tuo įtakodami mūsų sveikatą.

Jie veikia kaip švelnus barjeras tarp mūsų vidaus organų ir visko, ką valgome ar geriame, todėl, kai mūsų žarnynas tampa „kiauras“, jis inicijuoja visą grandinę įvykių, galiausiai sukeliančių lėtinius uždegimus. Jei toksinai, didelės maisto dalelės ar kenksmingi mikrobai prasmunka skylėtu žarnynu į mūsų kraują, aktyvuojasi imuninė sistema ir puolai viską, ko neatpažįsta. Vieniems, toks netvarkingo žarnyno sukeltas uždegimas reiškia dirgliosios žarnos sindromą. Kitiems – alergijas, tokias kaip astma. Tretiems jis sukelia siaubingą egzemą. Per dažnas antibiotikų vartojimas, stresuotas gyvenimo būdas bei prastos kokybės maistas stipriai prisideda prie skylėto žarnyno.

Mikroorganizmai ir bakterijos ne tik komunikuoja su vidaus organais, bet ir sustiprina žarnų sieneles, tuo apsaugodami kraują nuo uždegimą sukeliančių dalelių. Mūsuose gyvenantis mikrobiomas – tai „geri“ ir „blogi“ mikrobai. Jie egzistuoja kartu, ir geriečiai blogiukus „prižiūri“. Nors nėra jokių abejonių, kad antibiotikai išsaugojo milijonus gyvybių, tačiau šiais laikais jie dažnai vartojami nepamatuotai, net tada, kai to visiškai nereikia, pasmerkdami žūčiai žarnyno bakterijų kolonijas, saugančias mūsų pilvo sveikatą. Sunaikinus naudingą mikroflorą, blogieji mikroorganizmai paima viršų, o jei valgote jų mėgstamą saldų bei perdirbtą maistą, tai sukelia daugelį rimtų ligų bei problemų.

Šito galime išvengti, kontroliuodami savo žarnyno mikrobiomą

Gal būt ne vienas, skaitantis šį straipsnį, net to nežinodamas taipogi turi kiaurą žarnyną. Požymiai būtų alergijos, depresija, nerimas, imuniteto bei virškinimo sutrikimai ir dar visa krūva galimų ligų. Gal būt gyvenate su šiomis problemomis taip ilgai, kad siaubinga savijauta tapo norma? Gera naujiena ta, kad nebereiks taip gyventi – galite atjauninti savo sveikatą naudodami gydančius maisto produktus, kurie atstatys Jūsų pažeistą virškinimo sistemą.
Pridėjus prie savo maisto raciono vos tris produktus, po kelių savaičių egzema, kankinusi metų metus, išnyks ir niekada negrįš.

Sveikatos kontrolė ir odos problemų įvaldymas prasidės, pradėjus kasdien valgyti šiuos tris produktus:

Kaulų sultinį

Senas posakis, liepiantis susirgus valgyti vištienos sriubą, iš tiesų yra puikus patarimas. Tik nepirkite parduotuvėje jau paruošto sultinio, nes jame pilna priedų ir dirbtinių kvapiųjų medžiagų, jau nekalbant apie tai, kad daug pigiau išvirti vištienos sultinį namuose. Pasirinkite vieną dieną per savaitę, pagaminkite didelę partiją sultinio ir gerkite keletą puodelių per dieną. Atstatomasis sultinys maitins jūsų žarnyno ląsteles ir leis joms augti bei pačiom susiremontuoti.

Fermentuotas daržoves

Fermentacija yra procesas, kurio metu naudingi mikrobai, vadinami probiotikais, minta angliavandeniais kad gaminti rūgštį, kuri konservuoja daržoves. Todėl tokių produktų, kaip marinuoti agurkai ar marinuoti kopūstai, skonis yra rūgštus. Fermentuotose daržovėse knibždėte knibžda gyvų organizmų, kurie gali gyventi žarnyne ir vaidinti tiesioginę rolę žarnyno-smegenų odos ašyje.

Kefyrą

Šis fermentuotas pieno gėrimas yra tiesiog probiotikų sandėlis. Jame gyvuoja daugybė bakterijų ir mielių, gaminančių šimtus unikalių peptidų, turinčių konkretų prieš-uždegiminį, anti-oksidantinį ir imuninę sistemą reguliuojantį poveikį. Stiklinė kefyro per dieną sustiprins jūsų žarnyną ir taip pagerinsite savo odos išvaizdą.

Šie paprasti gyvenimo būdo pakeitimai tiesiog atgaivins Jūsų sveikatą.